Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten

 
 
 

Kettingchecker informatie

 

 

 
 
Met een kettingchecker kan je eenvoudig de slijtage van een fietsketting bepalen. Een versleten fietsketting veroorzaakt versnelde slijtage van de cassette. Vervang daarom op tijd de ketting van je fiets.
Parktool Ketting checker
Met Ketting checker van Parktool kan je bepalen wanneer een ketting het 0,75% en 1 % slijtage punt heeft bereikt. Bij dit punt raden de meeste kettingfabrikanten vervanging aan. Deze ketting checker is geschikt voor alle kettingen.

Parktool Ketting checker


Gebruiksaanwijzing
De ketting checker heeft twee meetzijden. Met de ene zijde kan het 0,75 % punt bepaalt worden. Met de andere zijde het 1 % punt. Plaats de ketting checker met beide punten in de fietsketting. Wanneer de checker goed past is de ketting voor 0,75% of 1 % (afhankelijk van de zijde) versleten. Als dat niet het geval is kan de ketting nog een tijdje mee.
Tips
Je kan zelf veel invloed hebben op de levensduur van een ketting. De slijtage is afhankelijk het onderhoud, de fietsomstandigheden (zand en regen zijn slecht voor de ketting) en natuurlijk de kwaliteit. Bij verstandig onderhoud kan een ketting 5000 km meegaan.
   
Zorg er daarom voor dat de fietsketting en cassette goed onderhouden is:
Fietsketting en cassette onderhoud
Derailleur afstellen
Cassette verwijderen
Fiets smeren
Stuur door

 

 

 

 

 

Start: September 2003  Laatst gewijzigd op: