Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten

 
 
 

Fietsonderhoud boeken

 

 
 
Hoe verloopt zo'n eerste bestelling via bol.com?
1 Klik op het boek dat je wilt bestellen. 2 Klik "Bestel snel" of "In winkelwagen" als je nog verder wilt winkelen. 3 Klik op "Ga verder met bestellen". 4 Voer je adres gegevens in. 5 Maak een keuze uit de betaalmethode (het is mogelijk na aflevering te betalen). 6 Bevestigingen. 7 Populaire boeken die besteld zijn op een werkdag heb je de volgende dag al in huis.
 
Fietsonderhoud door Rob van der Plas

Bestel dit boek bij
Paperback | 224 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2005

Beschrijving:
Fietsen door de stad en proberen de tramrails te ontwijken of fietsen over modderige B-weggetjes; het gaat beter op een veilige en goed onderhouden fiets. Een goede fiets kan een mensenleeftijd meegaan. Maar dan moet er regelmatig aandacht aan besteed worden. In dit boek wordt aan de hand van duidelijke tekeningen precies getoond hoe alle mogelijke fietsen - van de Hollandse toerfiets tot de lichtgewicht racefiets of de ATB-fiets - onderhouden en gerepareerd moeten worden. Met een voorwoord van de Stichting Fiets!
Recensie:
In deze nieuwe, overigens niet sterk gewijzigde druk behandelt fietsexpert Rob van der Plas alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden die de gemiddelde fietser zelf kan leren uitvoeren. Na een globale beschrijving van de fietsonderdelen, het benodigde gereedschap en het onderhoud in het algemeen komen de onderdelen gedetailleerd aan de orde. Daarbij wordt uitvoerig besproken hoe de gebruiker onderdelen moet instellen, onderhouden, repareren en verwisselen. Een overzichtelijke en chronologische werkwijze, tekeningen, tabellen en index zijn daarbij uitermate behulpzaam waardoor technisch ingewikkelde zaken voor de leek helder en hanteerbaar worden. Een zeer praktische gids voor de gebruiker van fietsen uiteenlopend van Hollandse toerfiets tot lichtgewicht racefiets en mountainbike. Bevat 12 pagina's met zwart-witfoto's, waarop een aantal technische details staat afgebeeld.
(Biblion recensie, Redactie)
 
Uw racefiets in topconditie door D. Zedler en T. Musch

Bestel dit boek bij
Paperback | 143 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas | 2007

Beschrijving:
De juiste afstelling - Onderhoud en herstellingen - Nieuwe onderdelen monteren.
De geavanceerde techniek en het enorme aanbod aan onderdelen maken het tegenwoordig voor elke wielrenner mogelijk om zijn of haar racefiets precies af te stemmen op de persoonlijke behoeften. Voor een effectieve wielertraining is het juist afstellen en regelmatig onderhouden van de racefiets bovendien van essentieel belang. Maar hoe begint u eraan? En wat hebt u hiervoor allemaal nodig? Dit praktische handboek biedt u een volledig geÔllustreerde, stap-voor-stap handleiding voor de afstelling, het onderhoud en de belangrijkste reparaties van uw kostbare tweewieler. Zo komt u te weten welke gereedschappen in uw werkplaats niet mogen ontbreken, hoe u uw fiets perfect schoon houdt en op welke manier u roest en krassen vakkundig wegwerkt. Verder komen alle belangrijke onderdelen - zoals het stuur, de versnellingen, de ketting, de banden en nog veel meer - uitvoerig aan bod. Met deze technische know-how houdt u uw racefiets altijd helemaal in topvorm.
Recensie:
In dit boek komen achtereenvolgens onderhoud, afstelling en reparatie van de racefiets ter sprake en het monteren van nieuwe onderdelen. Bijzonder handig is het overzicht van de gebruikte gereedschappen in het boek. Stap voor stap worden de handelingen beschreven en geillustreerd met talrijke, duidelijke kleurenfoto's. De doelgroep is zowel de beginnende fietser als de gevorderde amateur die zelf het onderhoud en kleine reparaties wil doen. Relatief eenvoudige en vaak voorkomende zaken als het vervangen van een lekke band worden besproken, maar ook moeilijke handelingen zoals het wegwerken van krassen op het frame komen aan de orde. Helaas ontbreken register en een deugdelijke woordenlijst. Niet iedereen zal de namen van de onderdelen kennen.
(NBD|Biblion recensie, L. van der Hulst)
 
Je fiets repareren en onderhouden voor Dummies door Dennis Bailey

Bestel dit boek bij
Paperback | 331 pagina's | Pearson Education Benelux | 2010

Beschrijving:
Haal het beste uit je fiets, van banden tot stuur.Repareer en onderhoud je fiets als een professional. Ben je niet bang voor vieze handen en houd je van fietsen? Dit boek vertelt je alles wat je moet weten om je fiets in topconditie te houden en allerlei kleine en grote reparaties zelf uit te voeren.
Ook lees je hoe je door regelmatig onderhoud de levensduur van de fiets verlengt, het comfort verbetert en de veiligheid verhoogt. Het maakt niet uit wat voor fiets je hebt; dit handige naslagwerk biedt alle benodigde informatie op een overzichtelijke manier.
Dennis Bailey houdt zich al bijna twintig jaar bezig met reparatie en onderhoud van fietsen. Keith Gates is eigenaar van A-1 Cycling in Virginia en zit al meer dan dertig jaar in het fietsenvak.
Recensie:
In dit naslagwerk, een deel uit de serie Dummies, informatie over verschillende soorten fietsen, hoe de fiets in elkaar zit en hoe de verschillende onderdelen heten. Tevens tips voor pech onderweg. Het accent ligt op de reparaties (eenvoudige en ingewikkeldere) die je zelf thuis kunt doen. Dit gebeurt veelal aan de hand van duidelijke tekeningen en foto's (zwart-wit). Ten behoeve van de veiligheid wordt een maandelijks en jaarlijks onderhoud van de diverse onderdelen geadviseerd en behandeld. Geen fietsjargon, maar begrijpelijke taal, ook voor wie nauwelijks iets van fietsen af weet. Ondanks dat het een vertaling betreft van een oorspronkelijk Amerikaanse uitgave, door de bewerking zeker geschikt voor de Nederlandse fietser. Goede index.
(NBD|Biblion recensie, M.L. Wijsman)
 
Uw fiets in goede conditie door Richard Ballantine

Bestel dit boek bij
Paperback | 96 pagina's | Uitgeverij Elmar B.V. i.o. | 2007

Beschrijving:
Een overzichtelijke handleiding die laat zien hoe eenvoudig het is allerlei klussen aan de fiets zelf uit te voeren.
Elke klus geÔllustreerd met gedetailleerde foto's;
Stap-voor-stapinstructies;
Improvisatie onderweg;
Geschikt voor alle soorten sportfietsen!
Recensie:
Rechttoe rechtaan worden in duidelijke termen en aan de hand van zeer heldere instructies en gedetailleerde kleurenfoto's tal van reparatiewerkzaamheden uitgelegd. Voor klussen, waar meer ervaring en speciaal gereedschap voor nodig is, wordt verwezen naar de vakman. In bijna alle gevallen wordt de stap-voor-stap-methode gevolgd. Handig zijn ook de overzichten van zaken waar per rit aan gedacht moet worden, het maand- en het jaarschema voor onderhoud, en de adviezen voor noodreparaties onderweg. De auteurs zijn ervaren fietsenmakers die al menig boek over dit onderwerp hebben geschreven en met dikwijls verrassend eenvoudige tips en adviezen komen. Overzichtelijk, praktisch en in elk opzicht zeer bruikbaar. Het beste boek voor de beginnende sleutelaar!
(Biblion recensie, Marlou Wijsman.)
Handboek mountainbiken door Tim Brink

Bestel dit boek bij
Hardcover | 192 pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2008

Beschrijving:
Alles wat u moet weten over:
Het kiezen van een geschikte fiets- Trainingsmethoden.
Accessoires en materiaal.
Onderhoud en reparaties.
Correcte rijhouding en -technieken.
Veiligheidstips.
Voedingsadviezen.
Recensie:
Off road fietsen kent als onderdelen cross-country, endurance, downhill en trials. Deze onderdelen en de fietsen ervoor zijn door de jaren verder ontwikkeld en gespecialiseerd. In dit handbboek wordt voor deze onderdelen ingegaan op de wedstrijden, de keuze voor een fiets en accessoires. Bij de accessoires is ook aandacht voor nat of koud weer en speciale kleding voor vrouwen. Bij onderhoud en reparatie wordt ook ingegaan op afstelling van vering en derailleurs. Door de tips en adviezen over rijtechniek, rijhouding en training kan de mountanbiker zijn prestatie verbeteren. Als laatste worden veiligheid en voeding behandeld. De auteur is verslaafd aan fietsen en editor van het Zuid-Afrikaanse blad 'Bicycling'. Dit boek is gericht op iedereen die actief mountainbiked en zijn fiets onderhoudt. Of zoals de auteur het noemt: voor de verslaafde mountainbiker die zijn sport naar het volgende niveau wil brengen. Met veel kleurenfoto's, een verklarende woordenlijst, een verwijzing naar websites en een register.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)
 
1001 Gouden wielertips door B. Hewitt
voor wielrenners en mountainbikers

Bestel dit boek bij
Paperback | 142 pagina's | Deltas Centrale uitgeverij | 2009

Beschrijving:
Rijtechniek - Training - Sportvoeding - Materiaalkeuze - Onderhoud en reparaties.
Als u uw parate fietskennis naar een groter verzet wilt schakelen, hebt u het juiste boek in handen. Ongeacht of u een fervente wielrenner of een gepassioneerde mountainbiker bent, in dit boek vindt u als sportieve fietser 1001 onmisbare tips om veiliger, gezonder, sneller en beter te kunnen fietsen. Praktisch alle onderwerpen komen aan bod, van aerodynamica tot het dagelijks onderhoud van uw kostbare tweewieler. Deze schat aan wielertips is overzichtelijk onderverdeeld in een aantal rubrieken. - fietshouding en rijtechnieken - de training - gezondheid en voeding - veilig rijden in het verkeer - onderhoud en reparaties
Recensie:
In dit boekje staan zo'n duizend tips voor startende (wedstrijd)wielrenners en mountainbikers. De tips zijn onderverdeeld in tien rubrieken (veiligheid, voedsel, perfecte zithouding etc.); soms staan tips bijeen in tekstkaders. De tekst is vlot leesbaar, maar daarmee is de tip nog niet altijd duidelijk; vooral sommige technische tips laten aan duidelijkheid te wensen over. Over het algemeen zijn de tips vrij oppervlakkig. Goede uitleg ontbreekt vaak en soms moet je verder in andere bronnen duiken om te achterhalen wat je met een tip aan moet. Met enkele tekeningen in zwart-wit en een register. Conclusie: een aardig boekje vol praktische tips, maar ook niet meer dan dat; verwacht geen diepgang.
(NBD|Biblion recensie, Rob Gerits)
Stuur door 

 

 

 

Start: September 2003  Laatst gewijzigd op: